


Lähellä sijaitsevat harrastuspaikat tukevat nuorten hyvinvointia ja vähentävät liikkumisen päästöjä. Espoon kasvaessa on huolehdittava, että liikuntatilojen saatavuus paranee eikä heikkene – etenkin Espoonlahden alueella sisäurheilupaikkojen määrä on huolestuttavan heikko. Kun koulujen ja hallien suunnittelussa huomioidaan myös urheiluseurojen tarpeet, taataan kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa ilman kohtuuttomia kustannuksia tai pitkiä matkoja. Yksityisten areenoiden (Hype, Kameleonten) varaan ei voida laskea, sillä nyt jo koulujen liikuntasalien käyttöaste on tapissa ja yksityisten vuokrakustannukset ovat korkeita seuroille (ja edelleen vanhempien maksukyvylle).
Harrastuspaikkojen sijoittaminen tasaisesti eri puolille kaupunkia mahdollistaa sen, että lapset ja nuoret voivat kulkea itsenäisesti harrastuksiinsa. Tämä vähentää perheiden kuljetustarvetta, madaltaa harrastamisen kynnystä ja tukee nuorten hyvinvointia. Samalla se edistää kestävää kaupunkia: kun siirtymät ovat lyhyitä, autoilun tarve vähenee ja arki on sujuvampaa kaikille.
Espoo ei voi tyytyä siihen, että harrastusmahdollisuudet kallistuvat (tai jopa lopettavat) tilojen puutteen vuoksi. Nyt on aika investoida saavutettaviin ja kohtuuhintaisiin liikuntapaikkoihin – panostus lasten ja nuorten hyvinvointiin on aina panostus koko kaupungin tulevaisuuteen. Länsi-Espoon lukioon tulee rakentaa liikuntahalli katsomolla, jotta myös Espoonlahden alueella palvelut ovat tasapainossa urheiluseuroille.